Σ.Κάρμαvτζης: Όχι στην ΒΙΑΛ Ναι σε ελεγχόμενη δομή μακριά από τον αστικό ιστό

Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2020    

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χίου όπου όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τον Δήμαρχο πραγματοποίησαν τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε. Σε ερώτηση που τέθηκε στον Δήμαρχο Χίου εάν τελικά στα πλαίσια των χρονικών ορίων μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν αισιόδοξος. Σχετικά με το κυριότερο ζήτημα που αφορά το μεταναστευτικό δήλωσε: «εμείς δεν έχουμε μυστικές ατζέντες, οι λύσεις έχουν ονοματεπώνυμο, πρέπει να κάτσουμε κάτω να δούμε με ποιον τρόπο μπορούν να λυθούν. Το ζητούμενο είναι να πάμε σε νέα αποσυμφόρηση. Εγώ διαφωνώ με το να γίνει κλειστή δομή η ΒΙ.ΑΛ, αρκετά έχει μαρτυρήσει η περιοχή. Για να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ πρέπει να αποφασίσουμε που και πόσο πρέπει να γίνει μια δομή. Η δική μου σκέψη  είναι να μην μείνει ούτε ένας από όλους αυτούς.» Η δομή σύμφωνα με τον κ. Κάρματζη είναι ένα σχέδιο ώστε να μην βρεθεί το νησί απροετοίμαστο σε ένα νέο κύμα ροών. Σχετικά με το μέρος στο οποίο θα ήταν ιδανική μια δομή υποστήριξε: «έχει σημασία να γίνει μακριά από τον αστικό ιστό». Η δημιουργία μιας κλειστή δομής σύμφωνα με τον κ. Κάρματζη δείχνει και μια προνοητική στάση. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «στόχος μας είναι η κοινωνία να επιστρέψει στην κανονικότητα και να μην δούμε ξανά εικόνες από το παρελθόν, στον κήπο, στην πλατεία…»

 

Σχετικά με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που αφορούν την  υλοποίηση έργων απάντησε: «στις επόμενες εκλογές δεν θα πρέπει να μιλάμε για αεροδρόμιο και το φράγμα κόρης γεφύρι». Για το γεφύρι υποστήριξε ότι: «έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και περιμένουμε οριστικές αποφάσεις γύρω από αυτό. Εκκρεμεί  το υπερηχογράφημα που αποφάσισα να γίνει μέσω του Πολυτεχνείου. Εμείς ζητούμε να γίνει μια τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Βορίδη για αυτό το ζήτημα.» Επίσης πρόσθεσε ότι: « οι αφαλατώσεις προχωρούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗΑΧ.»

Τέλος ο κ. Κάρματζης δήλωσε: «κατανοώ ότι ο κόσμος έχει προσδοκίες από τον Δήμαρχο και την παρούσα Δημοτική αρχή γιατί ξέρουν ότι μπορούμε και τρέχουμε». Στην κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με τις προσλήψεις την περίοδο του κορονοιού απάντησε ότι : «οι προσλήψεις έγιναν ώστε να επιλυθούν γρηγορότερα τα προβλήματα.»

 

Κλείνοντας ο απολογισμός συνολικά ήταν θετικός δεδομένου των δυσκολιών που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα με μια πανδημία αλλά και την μεταναστευτική κρίση.

TAGS