«Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα αλλάζουμε τη Χίο μας!» -Δημοτική Αρχή Κάρματζη

Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2020    

«Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα αλλάζουμε τη Χίο μας

-Δημοτική Αρχή Κάρματζη

 

 

Ο κ. Κάρματζης στον απολογισμό της χρονιάς φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς όπως υποστήριξε στην ομιλία του «Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα αλλάζουμε τη Χίο μας!» Παρά τις δυσκολίες που έφερε η φετινή χρονιά η Δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών: «Η χρονιά που πέρασε ήταν ομολογουμένως πρωτόγνωρη, δύσκολη και απαιτητική όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο με την πανδημία του κορωνοιού να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές μας.».

Το κρισιμότερο θέμα είναι εκείνο του μεταναστευτικού που τα τελευταία χρόνια διχάζει την τοπική κοινωνία. Ο ίδιος υποστήριξε: «Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και εργαζόμαστε αδιάλειπτα για την υλοποίηση τους ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν το νησί μας  να αποκτήσει την κανονικότητα του.» Δύο είναι να ζητούμενα: η αποσυμφόρηση αλλά και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ.

Σχετικά με τα μεγάλα έργα προχωρούν κανονικά οι εργασίες παρά τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η πανδημία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο: «Ως προς τα μεγάλα έργα επισημαίνουμε ότι προχωρούν με αμείωτο ρυθμό που μας καθιστά αισιόδοξους ότι  βασικές υποδομές που αφορούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο και το Φράγμα οδεύουν προς την οριστική τους λύση. Επίσης, δώσαμε έμφαση στην αποπεράτωση διάφορων έργων που θα διευκόλυναν τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Όσα έργα ήταν σε εξέλιξη έχουν ολοκληρωθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει καινούργια. Δρόμοι, πεζοδρομήσεις, μελέτες, συμβάσεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, ανάπλαση της πόλης, παραλιακό μέτωπο από Βροντάδο προς Κοντάρι είναι σε πυρετώδεις ρυθμούς»

Παρά τις δυσκολίες ένα σημαντικό έργο που συχνά θεωρείται και αυτονόητο είναι εκείνο που αφορά την καθημερινότητα τω κατοίκων του νησιού.

Τα οικονομικά δεδομένα διατηρούν ένα θετικό πρόσημο: «για τα οικονομικά καταφέραμε την εισροή σημαντικών οικονομικών πόρων. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η απόσβεση του χρέους προς τη ΔΕΥΑΧ αλλά και το μεγάλο χρέος που εκκρεμούσε προς ιδιώτη.»

Τα σχολεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αναβαθμίστηκαν εμπλουτίστηκαν παρά τις δυσκολίες.

Κλείνοντας δήλωσε: «Για τον τόπο μας στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, με συνοδοιπόρους εσάς, τους συμπολίτες μας.

Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα αλλάζουμε τη Χίο μας!

Για τη Χίο μας, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους μας!»

TAGS