Το έργο της ΔΗΚΕΧ για την χρονιά που πέρασε

Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2020    

Σύμφωνα με τον απολογισμό που λάβαμε από τη ΔΗΚΕΧ το έργο τους την περασμένη χρονιά είναι πλούσιο. Η ΔΗΚΕΧ είναι ένα νομικό πρόσωπο το οποίο υπηρετεί μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Σε μια περίοδο σαν αυτή το έργο της φαίνεται να είναι σημαντικό. Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζουν: «Κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν υπάρχουν οδηγίες σε βιβλία, και ευτυχώς με την πολύ σημαντική υποστήριξη του Δήμου Χίου αλλά και με το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει η εταιρία όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν μέχρι σήμερα.»

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ των Ιαματικών Λουτρών Αγιασμάτων: «Δώσαμε λύση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα και τοποθετήσαμε πανελλαδικά στον τουριστικό χάρτη τα Αγιάσματα». Επίσης αντιμετώπισε τα προβλήματα που αφορούν την αδειοδότηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν εκείνο του βρεφονηπιακού σταθμού : «Μετά από τρία χρόνια υπάρχουν πλέον καταλυτικές ημερομηνίες εναρμόνισης της άδειας λειτουργίας του σταθμού με το Προεδρικό Διάταγμα του 2017. Έχουν γίνει οι απαιτούμενες μελέτες και κτιριακές επεμβάσεις, δώσαμε λύση σε πρόβλημα πρόσβασης στο σταθμό παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και είμαστε σίγουροι ότι θα διευθετηθεί το θέμα ανανέωσης της αδειοδότησης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αλλάξαμε τελείως τον τρόπο λειτουργίας των σταθμών»

Στο πολιτιστικό κομμάτι ολοκλήρωσαν την επισκευή του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης στο Καστρομηνά. Η ΔΗΚΕΧ φρόντισε τα παιδιά να μην χάσουν το χαμόγελο τους: «Πραγματοποιήσαμε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ χρωμάτων και φαντασίας στο θέατρο Καστρομηνά,»

Κλείνοντας τα έργα δεν σταμάτησαν αλλά θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Αυτή τη στιγμή: «κατασκευάζουμε αυτή τη στιγμή νέα δομή για παιδιά στην περιοχή των Καμποχώρων. Μία πολύ όμορφη δομή η οποία ξεφεύγει από τα τοπικά δρώμενα και τα χιωτάκια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να μορφωθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν σε καθημερινή βάση σε ένα μαγευτικό χώρο»

TAGS