ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ

Δημοσιεύτηκε στις 28/09/2020    

Γράφει ο Χρήστος Κοντογιάννης

Στη ζωή μας δίνουμε καθημερινά μάχες για να προσεγγίσουμε τους στόχους μας και να πετύχουμε όσο μπορούμε καλύτερα αποτελέσματα. Μερικές φορές συναντούμε ανυπέρβλητες δυσκολίες ή απροσδόκητες καταστάσεις.

Στις 25/9/2020 στο Δημοτικό σχολείο Καμποχώρων πραγματοποιήθκε συνάντηση του Περιφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που τεμαχίζονται από τη διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Χαλκειό. Τη συζήτηση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος της κοινότητας Χαλκειού Βασίλης Βίγκας εμπεριστατωμένα ανέπτυξε τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδιοκτητών για τη ριζική αντίθεσή τους στην κατασκευή ενός αχρείαστου δρόμου, που μόνο ζημιά θα προκαλέσει στους ίδιους και την περιοχή.

Ακολούθως τον λόγο λάβαμε οι ιδιοκτήτες που θίγονται από την χάραξη του δρόμου, ανεβάζοντας φυσιολογικά τον τόνο της συζήτησης. Μετά πήρε τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τα στοιχεία τα σχετικά με τις υπογραφές των ιδιοκτητών που αρνούνται την εκτέλεση του έργου. Ήταν εμφανής η αμηχανία και η αδυναμία του να υπερασπιστεί τα όσα ισχυριζόταν.

Ξαφνικά ο εμφανιζόμενος στο χωριό ως φίλος των κύκλων της Περιφερειακής ενότητας Χίου Ανδρέας Αστυφίδης, απευθύνεται σε μένα και τη γυναίκα μου με βρισιές και επικίνδυνες απειλές. Ποιον άραγε ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί και για ποιον λόγο; Ο άνθρωπος αυτός τόλμησε να ξεστομίσει τα εξής προς εμένα: “κ.....γερε εγώ κρέμασα τον πατέρα μου και θα φοβηθώ εσένα”. Εννοείται ότι δεν είχα απευθυνθεί σ' αυτόν και ούτε γύρισα να τον δω πριν με απειλήσει. Στη γυναίκα μου είχε την αναίδεια και το θράσος να απευθύνει βωμολοχίες που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω.

Ναι είμαι γέρος 80 χρόνων και περπατώ στην κοινωνία με το κεφάλι ψηλά. Διατηρώ ακόμα τη δύναμη και το σθένος να αντιμετωπίσω όποιον θρασύδειλο επιβουλεύεται την σωματική μου ακεραιότητα.

'Εως τώρα ανέμενα ότι θα υπήρχε καταγγελία ή αποδοκιμασία, τουλάχιστον από την πλευρά του Περιφερειάρχη ή των αντιπεριφερειαρχών ή των περιφερειακών συμβούλων, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, της άκρως επικίνδυνης και απρόκλητης εις βάρος μου επίθεσης, του γνωστού στους κύκλους τους. Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που τον στηρίζουν ή τον καλύπτουν;

Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις απόψεις μου με υπευθυνότητα και χωρίς φόβο, ανεξάρτητα αν κάποιοι θα προτιμούσαν να παρατηρώ σιωπηλά τα κακώς κείμενα. Είναι γελασμένοι γιατί η επιθυμία τους θα πέσει στο κενό.

TAGS