Έντονη αντίδραση από την Ε.Λ.Μ.Ε Χίου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δημοσιεύτηκε στις 29/09/2020    

Σύμφωνα με την Ε.Λ.Μ.Ε. Χίου « Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020,  αιφνιδιαστικά στη Βουλή για ψήφιση, για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προβλέπει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε διαδικασίες συρρίκνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, που ανοίγουν τον δρόμο για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δηλώνουμε ότι είτε ψηφιστεί είτε όχι η τροπολογία, οι ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να την εφαρμόσει. Εμμένουμε στο πάγιο αίτημα του κλάδου για διενέργεια των εν λόγω εκλογών με ευθύνη των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ) και όχι της διοίκησης σε εργάσιμη ημέρα, και όχι Σάββατο, με τα σχολεία σε λειτουργία

TAGS