Αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις μετά τη δήλωση του Προέδρου του Ομηρείου

Δημοσιεύτηκε στις 09/10/2020    

Μετά τη δήλωση του Προέδρου του Ομηρείου οι αντιπολιτεύσεις αντέδρασαν και εξέδωσαν τα παρακάτω Δελτία Τύπου:

Από την Πρωτοβουλία:

"Με έκπληξη ακούσαμε σε σημερινή συνέντευξη του καθ’ όλα αγαπητού Προέδρου τουΟμηρείου, ότι τα Εργαστήρια του Ομηρείου που τόσα έχουν προσφέρει στο πολιτιστικόγίγνεσθαι της Χίου, για τόσα πολλά χρόνια, δεν θα γίνουν φέτος και για αυτό φταίνε οιαντιπολιτεύσεις, οι οποίες δεν ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΗΚΕΧ!!!Είναι απορίας άξιο, γιατί αυτά τα λέει στα ΜΜΕ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το ΔημοτικόΣυμβούλιο, και δεν τα είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔημοτικούΣυμβουλίου, εκεί που ανταλλάξαμε απόψεις και προσπαθήσαμε να πείσουμε και ναπεισθούμε. Αν πράγματι εξαρτιόταν τόσο πολύ από τη συγκεκριμένη τροποποίηση τοΟμήρειο, τι είναι αυτό που τον έκανε να μιλήσει τώρα και όχι κατά τη διάρκεια τηςσυνεδρίασης;Είναι αλήθεια τέτοια η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου που περάσαμε το σημείο ναυπερψηφίζονται θέματα και να μη πραγματοποιούνται (αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού γιατα σχολεία), να καταψηφίζονται θέματα και να θεωρούνται εγκεκριμένα (πρόσφατηψηφοφορία για τροποποίηση του προϋπολογισμού) και φτάσαμε να γίνεται ο δημόσιοςδιάλογος μέσω ανακοινώσεων μόνο και μόνο λόγω της προσπάθειας να δικαιολογηθούν τααδικιολόγητα και να μετακυλιστούν οι ευθύνες;Οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές της προχειρότητας με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζειτα ζητήματα των Χιωτών. Για αυτό ζητάμε ξανά αυτό που ζητήσαμε και στο ΔΣ: κεντρικήκατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ όλων των νομικών προσώπων του Δήμου καισυντονισμός, ώστε να μην υπάρχουν αχρείαστες αλληλεπικαλύψεις και ανταγωνισμοί. Ηευθύνη για τη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου είναι της Δημοτικής Αρχής, καιόφειλαν να έχουν μεριμνήσει πριν τα μέσα Οκτωβρίου. Δυστυχώς όμως, από μια δημοτικήαρχή της οποίας οι Πρόεδροι των νομικών προσώπων δεν μιλάνε με τον Δήμαρχο, τουςΑντιδημάρχους αλλά ούτε και μεταξύ τους, τι να περιμένει κανείς…"

 

Από Χίος Μπροστά:

"Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο αναδεικνύεται από τη διαδικασία στελέχωσης των εργαστηρίων του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Σήμερα ο κ. Πρόεδρος του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ανακάλυψε ότι υπάρχει «νέα διαδικασία για τις προσλήψεις εκπαιδευτών» και ότι οι αίθουσες δεν αερίζονται καλά!!!

Με την κρίση της πανδημίας να είναι ενεργή από τον Μάρτιο, με γνωστές σε όλους τις συστάσεις για τις συναθροίσεις αντί να έχει ήδη διερευνήσει πως θα λειτουργήσουν και που, «εφόσον» δεν γίνεται στους χώρους του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, «ανακάλυψε» το πρόβλημα.

Με γνωστή τη «νέα διαδικασία προσλήψεων» αντί να συμμορφωθούν με αυτή, επιχείρησαν να διευρύνουν τις αρμοδιότητες της ΔΗΚΕΧ για να «καλύψουν» τις δραστηριότητες του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Και αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες με περίσσιο θράσος ο Πρόεδρος και κατ´ επέκταση η δημοτική αρχή κατηγορούν τις αντιπολιτεύσεις!
Ο δρόμος της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης τους είναι άγνωστος.
Για όλα φταίνε οι άλλοι, αυτοί απλώς .... προεδρεύουν!"


TAGS