Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης στον Βόλο παρευρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Βεζέρης και ο Μαμαλής Γιώργος

Δημοσιεύτηκε στις 13/10/2020    

Η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Εστίασης Ελλάδος  έλαβε χώρα στον Βόλο στις 5-6/10. Εκεί βρέθηκαν ο Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης Χίου ο  Κ. Βεζέρης Κωνσταντίνος και ο Κ.  Μαμαλής Γιώργος που είναι  εκλεγμένο μέλος.

Αναλυτικά υποστήριξαν: ότι η εστίαση είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εμπορίου και τουρισμού και πρέπει να υποστηριχθεί από την κυβέρνηση. Βασικοί λόγοι είναι γιατί μέσα από την εστίαση δουλεύουν 10 υπηρεσίες του κράτους και των Δήμων. Αναλυτικά είναι οι Δημόσιοι φόροι, Τα Λιμενικά ταμεία, η Εφορία, το ΙΚΑ, η κτηματική υπηρεσία, το υγειονομίο ,το Εφετ, η Αστυνομία και τα Δικαστήρια.

Επίσης απασχολούν πάρα πολλούς εργαζομένους και συμβάλλουν στο να μειώνεται η ανεργία. Σημασία έχει να μπορούν να χαράξουν μία οικονομική πολιτική η οποία να βοηθά να ανταπεξέλθουν τα καταστήματα.  Άλλο ένα αίτημα ήταν ο ΦΠΑ να παραμείνει μειωμένος για πάντα και όχι προσωρινά.

Οι ασφαλειστικές εισφορές να επανεξετάσουν τους παλαιοτερους νόμους που ισχύουν για τα καταστήματα,(ντεσιμπελ,κανόνες υγιεινής κτλ)και να προσαρμοστούν στην δεκαετία που διανύουμε. Σημασία έχει και η ενίσχυση λόγω covid των καταστημάτων εστίασης. Ο κλάδος αυτός έπαθε ζημιά περισσότερο απο όλους.

Τέλος ευχαριστήσαν για την φιλοξενία τον Στέφανο Στεφάνου πρόεδρο εστίασης Βόλου και δηλώσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Καρδίτσα που επλήγει από τις καιρικές συνθήκες.

TAGS