«Καλούμε τους επαγγελματίες ΤΑΞΙ να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από την ΒΙΑΛ» -Π.Βρουλής

Δημοσιεύτηκε στις 16/10/2020    

Παρά τον υγειονομικό αποκλεισμό του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ συνεχίζουν κανονικά μερικοί ταξιτζήδες να παραλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες από την γύρω περιοχή της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός. Το γεγονός αυτό ανησύχησε τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή, ο οποίος ζήτησε με επιστολή να μην παραλαμβάνουν μετανάστες από τη ΒΙΑΛ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παντελη Βρουλή: «Στείλαμε μια επιστολή μετά από Καταγγελία από το Προεδρείο των ταξιτζήδων ότι κάποιοι συνάδελφοι τους περιμένουν έξω από τη ΒΙΑΛ στα χωράφια.» Επίσης πρόσθεσε: «είναι απαράδεκτο να συμβαίνει, θα στείλουμε επιστολή και στην αστυνομία προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος.»

 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

 

Αγαπητοί κύριοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του covid-19 και τα μαζικά κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό η δομή φιλοξενίας, στη ΒΙΑΛ Χαλκειούς με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα μέτρα περιορισμού θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2020.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, πρέπει να επιδείξουμε όλοι επαγγελματίες και πολίτες άμεση συμμόρφωση προς τις υγειονομικές διατάξεις που αφορούν τον κορωνοϊό, έχοντας υπόψιν ότι υπάρχει ατομική ευθύνη του καθενός μας, ώστε να αποφύγουμε τον αποκλεισμό της Χίου με ότι αυτό συνεπάγεται για το νησί μας και για όλους μας.

Καταλήγοντας λοιπόν καλούμε τους επαγγελματίες ΤΑΞΙ να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από την ΒΙΑΛ.

Παράλληλα αιτούμαστε από την Αστυνομική διεύθυνση Χίου να εντατικοποιήσουν και να μεγιστοποιήσουν την φύλαξη πέριξ της ΒΙΑΛ, ώστε να αποτρέπεται η έξοδος των ενδιαιτωμένων από την ΒΙΑΛ και η διακίνηση τους στην υπόλοιπη Χίο με κίνδυνο την διασπορά του COVID-19.

 

 

TAGS