Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά - Νέο βιβλίο από τη Δρ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη

Δημοσιεύτηκε στις 12/11/2020    

Η Μαρία Δουρίδα - Μηταράκη ξεκίνησε τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών το 2016 όπου και έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό και ακάθεκτη συνεχίζει την δημιουργική της πορεία με ένα τρίτο που φέρειτον τίτλο «Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά». Τα σύννεφα είναι ψηλά, τα μαλλιά όμως γιατί είναι ...λιλά;

Διαβάζοντας μια πρόσφατη συνέντευξη της ίδιας πήρα την απάντηση: «Είναι μια ιστορία για τη φιλία, για τις αχώριστες παρέες που κάποτε αναγκάζονται να χωριστούν και για τα συναισθήματα που δεν χρειάζεται να είναι ούτε άσπρα,ούτε μαύρα. Μπορεί να είναι και... λιλά!»

Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας προσεγγίζει τον αποχωρισμό, αγαπημένων προσώπων εδώ ενός πολύ καλού φίλου, του Μοκύλη. Οι τρεις φίλοι του παραμυθιού είχαν πολύ στενή σχέση, ζούσαν κοντά στη φύση (κάτι που λείπει από τα παιδιά- ειδικά των αστικών κέντρων), αγαπούσαν τη μουσική (εδώ είναι εμφανής η ενασχόληση της συγγραφέως με τη μουσική) η οποία τους ηρεμούσε και ζωγράφιζαν με χρώματα μιας και ο τρίτος φίλος ερχόταν από την Χώρα των Χρωμάτων.

Η ζωή τους ήταν μια ατέλειωτη γιορτή..., μέχρι που ένα πρωί ο ροζ ιπποπόταμος ανέβηκε σε ένα σύννεφο ψηλά και τον έχασαν! Αυτός βέβαια τους έβλεπε από ψηλά... Μάταια τον αναζητούσαν, τους ἐλειπε πολύ...Τα αρχικά συναισθήματα θλίψης, μοναξιάς, μελαγχολίας σιγά σιγά άρχισαν να υποχωρούν, να μαλακώνει ο πόνος τους, καθώς αναπολούσαν όλες τις όμορφες στιγμές που πέρασαν οι τρεις φίλοι, κι αυτό ήταν ανακουφιστικό.

Η ζωή τους έγινε πολύχρωμη, γιορτινή, ξένοιαστη... Γιατί άραγε; Μα, γιατί έτσι θα
ήθελε κι ο φίλος τους να τους βλέπει από ψηλά, χαρούμενους και να τον θυμούνται με χαρά και γλύκα. Άλλωστε γίνεται όσοι αγαπήθηκαν να «χαθούν»;

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, στη συγγραφέα να συνεχίσει την δημιουργική και γόνιμη πορεία της στη συγγραφή παιδικών βιβλίων κι εμείς ως αναγνώστες να απολαμβάνουμε την όμορφη «βόλτα» στον παραμυθένιο της κόσμο...

Το βιβλίο

Μια αχώριστη παρέα, η Νινού, το αγόρι με τα Λιλά μαλλιά και ο Μοκύλης ζουν όλοι μαζί σε ένα όμορφο σπίτι πάνω στο βουνό.
Η ζωή κυλάει γλυκά μες στα γέλια και στα χρώματα ώσπου μια μέρα κατεβαίνουν απειλητικά από ψηλά οι αγριόγατες.  Πόσο μεγάλες ανατροπές θα φέρουν και πώς θα τις αντιμετωπίσει η παρέα; Μια ιστορία για τη φιλία, για τις αχώριστες παρέες που κάποτε αναγκάζονται να χωριστούν και για τα συναισθήματα που δεν χρειάζεται να είναι ούτε άσπρα, ούτε μαύρα. Μπορεί να είναι και… Λιλά!
Αναζητήστε το βιβλίο στα καλά βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις www.onceuponabook.gr
Εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου
Έκδοση: Once Upon A Book , Νοέμβριος 2020
Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο/Παραμύθια
Ηλικία: από 4 ετών
ISBN: 978-618-83969-2-0
Διαστάσεις: 28x20cm
Σελίδες: 36

TAGS