2 εκ. ευρώ σχεδον μεσα σε ένα χρόνο οι απευθείας αναθέσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 23/12/2020    

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, η δημοτική αρχή πρόλαβε να κάνει αναθέσεις ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ (2,000,000, χωρίς σ αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι αναθέσεις που κάνουν τα νομικά πρόσωπα και οι εταιρείες του δήμου )

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν αφορούν κατεπείγουσες ανάγκες, ενώ δεν  δημοσιοποιήθηκαν επαρκώς, γεγονός  που θα επέτρεπε σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νησιού να διεκδικήσουν με ίσους όρους την προσφορά υπηρεσιών η αγαθών στον δήμο.

Ένας μικρός κύκλος γνωστών, υποστηρικτών , φίλων αλλά και συγγενών εμφανίζεται περιοδικά να απολαμβάνει της «εμπιστοσύνης»  της δημοτικής αρχής που αρέσκεται να κρύβεται πίσω από το νόμιμο και όχι να στέκεται πλάι η μπροστά από το ηθικό.

Ο δήμος θα μπορούσε να   αγοράζει καλύτερες υπηρεσίες και υλικά  σε καλύτερες τιμές αν με την δημοσιότητα και την διαφάνεια λειτουργούσε ο υγιής ανταγωνισμός .

Επιμένουμε στην δημοσιότητα , επιμένουμε στην πλήρη διαφάνεια και λέμε όχι στην μικροπολιτική που η δημοτική αρχή  έχει κάνει καθημερινή ρουτίνα.

TAGS