Ανοικτή επιστολή στον Παντελή Θαλασσινό

Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2021    

του Αριστείδη Ζαννίκου

Συμπατριώτη Παντελή σε χαιρετώ,

αν δεν είχες ρίζες Χιώτικες, θα με άφηναν αδιάφορο τα γραφόμενά σου. Αν δεν θαύμαζα το μουσικό σου έργο, ούτε που θα με απασχολούσαν οι αναρτήσεις σου στο Facebook όσο προκλητικές και αν χαρακτηρίζονται από αρκετούς. Αν μάλιστα δεν γνώριζα τις αριστερές σου πεποιθήσεις, δεν θα “έπεφτα από τα σύννεφα”.

΄Οταν όμως, κατά την πρώτη καραντίνα έγραφες “τί να την κάνεις τη ζωή, με μάσκα, γάντια, χωρίς αγκαλιές και φιλιά και με τον φόβο μην πεθάνεις; Βγείτε, διασκεδάστε, γιατί η βαλίτσα πάει μακριά και τους συμφέρει”, είχα άδικο που σε ταύτιζα με τον ανεκδιήγητο Ντόναλντ Τραμπ;

Τώρα που άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε γιατρούς, νοσηλευτές, γέροντες και πολιτικούς γράφεις “Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι, είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;”

Φταίω εγώ Παντελή που όλα αυτά δεν τα εκλαμβάνω ως “αστείο”; Φταίω που, άθελά μου, σε ταυτίζω με τον ακροδεξιό Πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου; Και αυτός τα ίδια περίπου λέει, προσθέτοντας βέβαια ότι, ό,ποιοι κάνουν το εμβόλιο κινδυνεύουν να γίνουν αλιγάτορες!!

Πώς και γιατί ένας αριστερός καταντά να ταυτίζεται (στον λόγο του) με τους πιο “επιφανείς” ακροδεξιούς ηγέτες του Πλανήτη μας; Ποιός Παντελή μας θα μας το απαντήσει; Σίγουρα όχι ο Κουτσούμπας ή ο Τσίπρας. Αυτοί, αν και αριστεροί, και μάσκα βάζουν και το εμβόλιο αποδέχονται (και το κάνουν). Να ρωτήσουμε μήπως τον Βελόπουλο που, εκτός από τις “επιστολές του Ιησού”, κατέχει και διαφημίζει κηραλοιφές και την “απόλυτη αλήθεια”;

Τέλος πάντων. Κλείνω τούτην την επιστολή, με μια χιουμοριστική παράφραση στίχου αγαπημένου τραγουδιού σου, έτσι όπως θα μπορούσε να ακουστεί από την ξεψυχισμένη φωνή νοσηλευόμενου σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού “Ανάθεμά σε, δε με λυπάσαι που μέρα μέρα λιώνω, που πίστεψα στα λόγια σου και τώρα κακαρώνω”.

Καλή χρονιά να έχεις Παντελή με υγεία και ό,τι καλό στη ζωή σου

 

TAGS