ΤΕ Χίου ΚΚΕ: ”Η εγκληματική πολιτική καλλιεργεί τη διασπορά του ιού”

Δημοσιεύτηκε στις 16/02/2021    

Τα κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Χίου, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής στο πολύ σοβαρό ζήτημα της πανδημίας και εν τέλει πόσο εγκληματική αποδεικνύεται για την υγεία των νησιωτών και των στρατευμένων.

Το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη διασπορά του ιού στα στρατόπεδα και έχει καταθέσει προτάσεις με κάθε τρόπο ακόμα και σε μορφή επερωτήσεων στη Βουλή για τα μέτρα που επιβάλλεται να πάρει η κυβέρνηση. Στο νησί μας οι εγκαταστάσεις στην πλειοψηφία τους είναι παλιές, δεν προβλέπεται να στεγάζουν μεγάλο αριθμό στρατευμένων πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας. Είναι χαρακτηριστική η οδηγία του Υπουργείου Άμυνας, να φοράνε μάσκες οιφαντάροι ακόμα και στον ύπνο τους, ενώ παράλληλα έχει αφήσει τις μονάδες χωρίς οικονομική στήριξη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμακαι τα αναγκαία μέσα (καθαριστικά κλπ) οι φαντάροι.

Τα προβλήματα στο στρατό βέβαια είναι διαχρονικά. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα επέλεγαν να δίνουν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ και σε εξοπλισμούς για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟϊκών αναγκών και όχι για την άμυνα της χώρας. Σήμερα, κάνουν την επιλογή να αφήνουν εκτεθειμένους τους φαντάρους στον ιό βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όλους τους Χιώτες, που επέδειξαν μεγάλη πειθαρχία στα μέτρα των υγειονομικών.

Απαιτούμε έστω και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας στα στρατόπεδα.

Όπως όλα τα προβλήματα έτσι και αυτά που αντιμετωπίζουν οι στρατευμένοι θέλουν απάντηση μαζική και αγωνιστική σε όλες τις συνθήκες. Να μην σιωπούν ούτε μέσα στα στρατόπεδα και να προσπαθούν με συλλογική διεκδίκηση να έχουν όσα δικαιούνται. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουμε και στην πολιτική ζωή παρά την τρομοκρατία και την καταστολή που επιδιώκουν να επιβάλουν.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα τεστ κορονοϊού για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μέσα στη μονάδα με κάποιον από τους νοσούντες με την κατάλληλη ιχνηλάτηση.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα σε τακτά διαστήματα τεστ στους φαντάρους και τα στελέχη όλων των μονάδων.
  • Λήψη μέτρων για την υγιεινή και την καθαριότητα. Με ευθύνη των μονάδων να αλλαχθούν κλινοσκεπάσματα στα φυλάκια και να μη μείνει στρατόπεδο χωρίς σαπούνι, αντισηπτικό, καθαριστικά.
  • Μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στους θαλάμους και στα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
  • Με την επιστροφή από άδειες να γίνεται μοριακό τεστ πριν την ένταξη στις δραστηριότητες της μονάδας.

TAGS