Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις 29/04/2021    

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου καλεί τους συναδέλφους-σσες συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 του Μάη, που διοργανώνουν  τα εργατικά σωματεία για να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας - MΑΣΚΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΣΥΠΤΙΚΑ. Τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις με αίμα του εργατικού κινήματος.

Ενας χρόνος πανδημίας και βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία για την απαλλοτρίωση μιας σειράς κατακτήσεων με το νομοσχέδιο έκτρωμα.135 χρόνια από την εξέγερση του Σικάγο και 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, αυξάνοντας τον ημερήσιο χρόνο σε δέκα και δώδεκα ώρες.

Συνάδελφοι,οι νεκροί από την πανδημία είναι σχεδόν δέκα χιλιάδες, ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι αριθμοί, με το 90% μεγάλης ηλικίας. Αντί να επιτάξει η κυβέρνηση τον ιδιωτικό τομέα υγείας, για να βρεθούν απλές κλίνες, ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό, νοικιάζει με το αζημίωτο ιδιωτικές κλινικές, υποδομές και δίνει γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας πιο δύσκολη τη ζωή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών σ’αυτά.

Για την κατάρρευση των δημοσίων νοσοκομείων είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Συνάδελφοι μας λένε ότι θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι οι συνταξιούχοι γιατί δεν χάσαμε τίποτα αυτό το διάστημα.Ολα αυτά τα χρόνια υλοποιούν πολιτικές  της Ε.Ε που υπαγορεύονται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ,με στόχο να μειώσουν περαιτέρω τις συντάξεις,γιατί είναι βάρος για την ανάπτυξή τους .Την ανάπτυξη που για μας και τα παιδιά μας σπέρνει δυστυχία και στα μεγάλα συμφέροντα δίνει αμύθητα πλούτη.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που καλλιεργούν δεν θα περάσει,εμείς ,τα παιδιά και τα εγγόνια μας είμαστε από την ίδια πλευρά .

Και γι’αυτό στις 6 του ΜΑΗ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ»

 


TAGS