Πρώτα κάναμε την επερώτηση… μετά κατέθεσε το ερώτημα στην Επιτροπή για τη Μαστίχα η Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στις 14/05/2018    

Το εύρος της σύγχυσης και της ανικανότητας της κυβέρνησης αποκάλυψε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, της επερώτησης του βουλευτή Χίου κ. Μηταράκη για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις φωτιές του 2016.

Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι το αίτημα της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των δικαιούχων, κατατέθηκε μια μέρα μετά την κατάθεση της επερώτησης του βουλευτή.

Και ενώ ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ήδη από τον Ιανουάριο του 2018 ότι έχει διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι υπάρχει ειδική διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη μαστίχα.

Κατά τα υπόλοιπα σημεία, δε λάβαμε καμιά απάντηση: ούτε πότε θα υπογραφεί η νέα ΚΥΑ, ούτε πότε θα πληρωθούν επιτέλους οι μαστιχοπαραγωγοί, ούτε τελικά ποιες είναι οι ειδικές ρυθμίσεις που αποκόμισε η κυβέρνηση για τη μαστίχα.

Δυστυχώς, ενώ ο σημερινός Υπουργός, είχε επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη μαστίχα το 2012-2013 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα που είναι κυβέρνηση και έχει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του… την ξέχασε.

---------

Συζήτηση της υπ’ αριθμόν 22/8.3.2018 επερώτησης, σύμφωνα με το άρθρο 134 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα: Δηλώσεις περί αιτήματος του ΕΛΓΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών Χίου».

Πρωτολογία Ν. Μηταράκηhttps://youtu.be/q7HcCUiYYZ4

Δευτερολογία Ν. Μηταράκηhttps://youtu.be/c8yesJFj7o0

Όλη η συζήτηση, τα πρακτικά και τα έγγραφα που κατέθεσε ο Υπουργός εδώ(συνεχής ανανέωση): https://goo.gl/jmYdVS

TAGS

//-->