Φεστιβάλ Ιωνία: Μάγεψε η παράσταση του Δ.Αβδελιώδη, συνέντευξη με την Ιωάννα Παππά (video)

Δημοσιεύτηκε στις 23/07/2018    

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά στο θέατρο Καστρομηνά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ιωνία».

Η καταπληκτική ερμηνεία της ηθοποιού συγκλόνισε το χιακό κοινό. Η δύναμη της εκφοράς του λόγου, όπως την έχει εισάγει στο θέατρο ο μεγάλος σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης και η αλήθεια των συναισθημάτων που περικλείεται στο κείμενο δημιουργούν την αίσθηση μαγευτικού ταξιδιού που συμπαρασύρει τους θεατές να βιώσουν την αλήθεια ενός έργου από τα εμβληματικότερα της ελληνικής πεζογραφίας.

Λίγο πριν την αναχώρησή της η Ιωάννα Παππά μίλησε στο Χιακό Λαό για την παράσταση αλλά και τη συνεργασία της με το Δήμο Αβδελιώδη.

Όπως ανέφερε το έργο αφορά τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν στα δέκα του χρόνια βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη. Η ίδια παρόλο που ενσαρκώνει επί σκηνής ένα νεαρό ραφτόπουλο καταφέρνει να προσεγγίσει τα συναισθήματά του και εμπλέκεται με τον ήρωα.

Ως προς τη συνεργασία με το Δήμο Αβδελιώδη η Ιωάννα Παππά ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που συναντιούνται θεατρικά. Η πρώτη ήταν στο Εθνικό Θέατρο, το 2012, με την παράσταση «Ερωφίλη». Το γεγονός αυτό υπήρξε πολύ βοηθητικό για να προχωρήσουν και να εξελίξουν τη συνεργασία τους.

Τέλος, για το κοινό της Χίου ανέφερε ότι ένιωσε πως συμμετείχε στην επί σκηνής δράσης με αμείωτο ενδιαφέρον και συναίσθημα, γεγονός που τη συγκίνησε.

TAGS