Μανώλης Βερβεράκης: Ένα πρόσωπο, μια ιστορία (video)

Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2018    

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χίο, ο Μανώλης εδώ και χρόνια έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην τοπική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Με το δικό του καυστικό τρόπο σχολιάζει την καθημερινότητα, ενώ με το γνωστό αστείρευτο χιούμορ του έχει κερδίσει στη συνείδηση των Χιωτών το χαρακτηρισμό του πιο «οικείου πειραχτηριού» της διπλανής πόρτας.
Από καρδιάς με τον παρουσιαστή του ΧΑΟΥΣ
Το Μανώλη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, μέσα από τις εκπομπές του και τα ρεπορτάζ. Ο ίδιος έχει επιμεληθεί αμέτρητες συνεντεύξεις, μεγάλη όμως εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία. Έτσι λοιπόν, προέκυψε η ιδέα να μιλήσουμε από καρδιάς σε μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον παρουσιαστή του «Χάους».
Πρόσχαρος, χαμογέλαστος και με παιχνιδίζουσα διάθεση ήρθε στη συνέντευξη και αμέσως ξεκινήσαμε την κουβέντα. Τα ερωτήματα πολλά μέσα από την περιδιάβαση στα πρώτα χρόνια στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Το μυστικό της επιτυχίας
Μυστικό της επιτυχίας του κρίνει την αλήθεια και την αυθεντικότητα του, ενώ το περιεχόμενο της εκπομπής του, όπως αναφέρει, αγγίζει θέματα καθημερινού ενδιαφέροντος και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται η φωνή του απλού πολίτη και «συνήγορός» του. Ο ίδιος δηλώνει δεκτικός στο πηγαίο χιούμορ, το μη κακοπροαίρετο που δεν εμπεριέχει μομφές, ενώ δεν έχουν λείψει οι φορές στην πορεία του που έχει δεχθεί και μικρά ή μεγάλα παράπονα για την καυστική κριτική του. Ωστόσο, ο παρονομαστής είναι θετικός και η αποδοχή του κόσμου μεγάλη, με το «Χάος» να είναι ψηλά στην προτίμηση του κοινού.
Η προσωπική ευτυχία
Σε προσωπικό επίπεδο ο Μανώλης Βερβαράκης δηλώνει ένας ευτυχισμένος σύζυγος και χαζομπαμπάς. Πιστεύει στην ελληνική οικογένεια με παραδοσιακές αξίες και αρχές, με το μικρό του γιο να του δίνει χαρά, δύναμη και αγάπη. Κρυφός πόθος του αποκαλύπτει πως ανέκαθεν ήταν το τραγούδι, ενώ μικρός ήθελε να γίνει εφευρέτης. Αδυναμία έχει στους γονείς του, στους οποίους λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ νιώθει τυχερός για τους καλούς του φίλους.
Ο Βερβεράκης και η Πολιτική
Πέρα από το γεγονός του σχολιασμού της επικαιρότητας, δηλώνει πως υπάρχει μέσα του η διάθεση πολιτικής προσφοράς στον τόπο, την οποία οραματίζεται κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, όπως εξήγησε. Το βάπτισμα του πυρός το έχει λάβει κατά το παρελθόν με τη συμμετοχή του ως υποψήφιος σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς ωστόσο, τότε να το κυνηγήσει σθεναρά. Για την τοπική μας αυτοδιοίκηση εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθότι θεωρεί πως η δημοτική αρχή δεν στέκεται δίπλα στα προβλήματα του πολίτη, παρόλο που στην αρχή την είχε υποστηρίξει. Πιστεύει στους νέους ανθρώπους και το λεγόμενο νέο αίμα στην πολιτική, οραματιζόμενος ουσιαστικό έργο για τα θέματα της καθημερινότητας.
Τέλος, χαμογελαστός και πάντα ευδιάθετος μας κλείνει το μάτι και αφού μας δίνει το «πράσινο φως» πως δεν τα πάμε και άσχημα στις συνεντεύξεις, ανανεώνει το ραντεβού με το Χιακό Λαό για κάπου παρακάτω που ποιος ξέρει, μπορεί και να είναι υποψήφιος. Εμείς πάντως τον ευχαριστούμε και κρατάμε στο αρχείο μας τις δηλώσεις του, μέχρι την επόμενη από καρδιάς συζήτηση.

 

TAGS