www.Chios-greece.gr

Δημοσιεύτηκε στις 24/06/2019    

H ομάδα της Chiosstartup αναλαμβάνει το  εξ ολοκλήρου στήσιμο του site ηλεκτρονικών αλλά και φυσικών επιχειρήσεων, αλλά και την ορθή προώθηση των υπηρεσιών ή των προϊόντων της επιχείρησης μέσω social media.  Το Chios -Greece.gr είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία από την Chiosstartup.  Στόχος είναι μέσα από μια σειρά ενεργειών να μεταφερθούν  στον επισκέπτη οι ακριβείς πληροφορίες που χρειάζεται όταν επισκεφθεί τη Χίο.

Με ποιο τρόπο

Το Chios-Greece.gr παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα το νησί της Χίου με τις παραλίες τα χωριά και τα αξιοθέατα. Η καινοτομία έρχεται για ακόμα μια φορά από την Chiosstartup προσθέτοντας στον οδηγό την ομιλία! Πλέον το Chios-Greece.gr  διαβάζει τα κείμενα στον αναγνώστη και αυτό, του προσφέρει την δυνατότητα στο άμεσο μέλλον μέσα από ειδική εφαρμογή που θα κατεβαίνει στο κινητό να κάνει το Chios-Greece.gr  τον «ξεναγό» του επισκέπτη με δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών γλωσσών (Ελληνικά, Αγγλικά , Τούρκικα). Αναγνωρίζοντας την τοποθεσία που βρίσκεται και προβάλλοντας του αξιοθέατα, παραλίες, χωριά που είναι κοντά του αλλά και επιχειρήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο Chios-Greece.gr!

Κάθε επιχείρηση-μέλος  με την εγγραφή του, αποκτά  τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης για το προσωπικό της προφίλ  έτσι ώστε να καθορίζει η ίδια τα χαρακτηριστικά της , τις προσφερόμενες υπηρεσίες και  παροχές, προσφορές  αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας. Έχει τη δυνατότητα καταχώρισης φωτογραφικού υλικού και βίντεο.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση προσφέρει υπηρεσίες διαμονής , υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα κρατήσεων της  έτσι ώστε να εξυπηρετείται online και  ευκολότερα ο ενδιαφερόμενος.

Επίσης, τα καταλύματα ή οι ξενοδοχειακές μονάδες δίνουν στους πελάτες τους μια εκπτωτική κάρτα την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια , καφέ, που είναι μέλη στο δίκτυο, απολαμβάνοντας έτσι  την ανάλογη έκπτωση της κάθε  επιχείρησης.

Ακόμη τα εμπορικά καταστήματα δίνουν στους πελάτες τους εκπτωτικό κουπόνι με ισχύ δύο ημερών, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε άλλα καταστήματα-μέλη.

Γιατί σας αφορά

Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται μέσα από το Chios-Greece.gr είναι μέρος του project και απολαμβάνουν ειδικές τιμές με προσφορές μεταξύ τους.  Μέσω του Chios-Greece.gr   δημιουργήθηκε  ένα δίκτυο επιχειρήσεων όπου εκτός του να κάνουν τα μέλη προσφορές μεταξύ τους, δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαμβάνει και αυτός καλύτερες τιμές και προσφορές από τις επιχειρήσεις μέλη του Chios-Greece.gr.

Πως θα ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι ποιες εμπορικές επιχειρήσεις ανήκουν στο δίκτυο του Chios-Greece.gr

Κάθε επιχείρηση που γίνεται μέλος του δικτύου προμηθεύεται ένα αυτοκόλλητο με το logo του Chios-Greece έτσι ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει πριν μπει στην επιχείρηση ότι θα απολαύσει την εκάστοτε έκπτωση της κάθε επιχείρήσης. Βέβαια στο site υπάρχουν αναλυτικά οι επιχειρήσεις καθώς και οι προσφορές  τους.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα δίκτυο επιχειρήσεων στην αγορά όπου τα μέλη του chios-greece.gr αλλά και οι κάτοχοι των κουπονιών που διανέμονται κατα καιρούς απολαμβάνουν εκπτώσεις.

Προβολή του Chios-Greece.gr

Η προβολή του Chios-Greece.gr είναι μια κύρια επιδίωξη των δημιουργών του. Συνεπώς, η Chiosstartup έχει αναπτύξει ήδη συνεργασίες με την Astra AirLines η οποία παρουσιάζει το Chios-Greece.gr μέσα από το καλοκαιρινό της τεύχος αλλά και το επετειακό.  Στην προβολή και προώθηση του Chios-Greece.gr συμβάλλει και ο  ραδιοφωνικός σταθμό Imagine 89.7 FM μεταδίδοντας ραδιοφωνικά spot για το Chios-Greece.gr πριν και κατά την περίοδο του καλοκαιριού ενώ πραγματοποιούνται συχνά διαγωνισμοί με 4ήμερα ταξίδια με προορισμό τη Χίο που περιλαμβάνουν διαμονή και μετακίνηση.

"Τελειώσαμε εδώ; "  οχι..

Φυσικά από τις προωθητικές ενέργειες δεν θα μπορεί να λείπει το «Social Media Marketing» όπου τις σωστές περιόδους πριν και κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα προωθείται  το Chios-Greece.gr  και κατά συνέπεια οι επιχειρήσεις μέλη με ειδικά άρθρα και συνεντεύξεις τόσο στα social media του Chios-Greece.gr όσο και μέσα από το blog του site.

Εν κατακλείδι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της ομάδας του Chios-Greece.gr είναι ξεκάθαρα ιδιωτική χωρίς επιδοτούμενα κονδύλια. Είναι μια ενέργεια  η οποία δημιουργεί προοπτικές για την προώθηση και προβολή του νησιού μας, σε επισκέπτες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι καταχωρήσεις-διαφημίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περιοδικά αεροπορικής εταιρείας αλλά και social media, αφού κάνοντας γνωστό τον τουριστικό οδηγό σε ευρύ κοινό, ακούγεται και η Χίος.

Στόχος της ομάδας είναι η Χίος να γίνει γνωστή όχι μόνο για τη μαστίχα αλλά  για την φυσική ομορφιά, τα καταγάλανα και καθαρά νερά, τα αξιοθέατα και τις παροχές της.

Δυστυχώς, δεν αρκεί η ενέργεια μιας ομάδας για να αναπτυχθεί ένας τόπος. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν αρκεί μόνο η γκρίνια και η κριτική από απόσταση.. όλοι πρέπει να συμμετέχουμε για την ανάδειξη του όμορφου αλλά ανεκμετάλλευτου νησιού μας. Αλλά και αν δεν έχουμε το σθένος ή τη διάθεση να συμμετέχουμε, ας αφήσουμε εκείνους που προσπαθούν να συνεχίσουν.!

«Από τη Χίο τη εγώ, στη Χίο του εμείς» αυτό είναι το "μότο" του Chios-Greece.gr και πρέπει να το ασπαστούμε όλοι..Για το μέλλον του τόπου, της αγοράς, των παιδιών μας….

TAGS