popup_image

“ΣΚΟΤΩΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.

Δημοσιεύτηκε στις 14/01/2020    

του Αριστείδη Ζαννίκου

“Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις”.

Η πασίγνωστη αυτή ρήση είναι του μεγάλου Ιταλού ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321). Μου ήρθε στο νου χθές βράδυ (13-1-2020) με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν εντός και εκτός του Δημαρχείου Χίου και συγκεκριμένα τις αποδοκιμασίες αλλά και επιδοκιμασίες στο πρόσωπο του Υφυπουργού και Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. κ. Νότη Μηταράκη. Προσωπικά δεν εγκρίνω ούτε επιδοκιμάζω τέτοιες συμπεριφορές έναντι οποιουδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο έναντι αιρετού προσώπου.

Ο κ. Μηταράκης επιχειρεί να πείσει ότι, η ίδρυση ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ σε χωρητικότητα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και μάλιστα επί του Αίπους (δηλαδή σε ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ), είναι προς το συμφέρον του νησιού μας !! Έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιδιώκει την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδιασμού της Κυβέρνησης (της οποίας είναι μέλος) έστω και ΚΟΝΤΡΑ προς σχετικές αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων μας σε Δήμο και Περιφέρεια. Ακόμη και ΚΟΝΤΡΑ προς την εκτίμηση και τις επιθυμίες της Χιακής Κοινωνίας.

΄Αλλωστε, τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση έχουν προέλθει από πρόσφατη Λαϊκή ετυμηγορία. Και γνωρίζουν καλά ότι, για τις ό,ποιες επιλογές και αποφάσεις τους, θα κριθούν ΑΥΣΤΗΡΑ όταν έλθει η ώρα.

΄Αλλο τόσο όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι, στη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ εκτιμήσεων και επιδιώξεων της Κεντρικής Εξουσίας με τις αντίστοιχες των Δήμων Χίου, Λέσβου και Σάμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι δημότες-πολίτες, εμείς δηλαδή οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ των νησιών του ακριτικού Ανατολικού Αιγαίου, θα συνταχθούμε συνειδητά και σθεναρά με ό,τι αποφασίζουν οι εγγύτερες προς εμάς (επίσης αιρετές) Εξουσίες, δηλαδή οι Δημοτικές και η Περιφερειακή.

Ειδικά μάλιστα εμείς οι Βρονταδούσοι και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, έχουμε πρόσθετο λόγο να συστρατευθούμε με τη Χιακή Εκκλησία (στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας) και δη τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, του οποίου, σημαντικό για ΜΑΣ, περιουσιακό στοιχείο (δηλαδή το ιστορικό και αιματοβαμμένο Αίπος), επιχειρεί ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ να καταπατήσει το απρόσωπο Ελληνικό Δημόσιο δια πράξεων και ενεργειών στελεχών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη !!!

Το συγκεκριμένο θέμα (που δεν αφορά μόνο λίγους κτηνοτρόφους) ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ, ό,ποιο και αν είναι το πολιτικό μας πιστεύω, ό,ποια κομματική ένταξη και αν έχει ο καθένας και η καθεμιά. Ο αγώνας πλέον είναι ΚΟΙΝΟΣ.

Ελπίζω να το έχουν αντιληφθεί ΠΑΝΤΕΣ, εντός και εκτός Χίου.


Υ.Γ.: Φεύγοντας από το Δημαρχείο μετά τη δευτερολογία του κ. Μηταράκη, ακούστηκε κάποια φωνή, εκτός αιθούσης συνεδριάσεων, να φωνάζει:

“ Το μπουρουρισμένο νερό παίρνει τον ανήφορο”. Αυτό το ξέρει ο Βουλευτής;

(μπουρουρισμένο, για όσους δεν γνωρίζουν, σημαίνει παραζορισμένο).


TAGS