Αναζήτηση26.01
Χιακος Λαος, Τρία “Συλλαλητήρια” με ηχηρά μηνύματα  του Αριστείδη Ζαννίκου

Επικρατούσα διεθνώς πολιτική άποψη είναι ότι, όσο πιο γρήγορα λύνεις ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο. Κατά μία άλλη (διπλωματική;) άποψη όμως, αν πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ μιας κακής λύσης κάθε προβλήματος και της μη λύσης αυτού, καλύτερα είναι να επιλεγεί το δεύτερο(αν βέβαια αυτό είναι εφικτό).

Περισσότερα
12.01
Χιακος Λαος, Γράμμα από τον μπάρμπα Ανέστη στον Πρωθυπουργό (αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος)

 

Εξοχότατε Πρωθυπουργέ μας,

καλέ μου σύντροφε Αλέξη,

Κατά πρώτον σου εύχομαι “Καλή Χρονιά” και υγεία σε ΄σένα, στο ταίρι σου, την αγαπητή μου Περιστέρα και στα παιδάκια σας, το Φοίβο και τον Ερνέστο.

Περισσότερα
05.01
Χιακος Λαος,  OΙ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΝΗ του Αριστείδη Ζαννίκου

Η είδηση άλλους μπορεί να “καραφλιάσει” και άλλους να τους βρει απολύτως σύμφωνους:

Περισσότερα
30.12
Χιακος Λαος,   ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ.ΦΑΦΑΛΙΟΣ (1926-2017) Η προσωποποίηση της ανθρώπινης ευγένειας του Αριστείδη Ζαννίκου

ΧΙΑΚΑ ΠΕΝΘΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ.ΦΑΦΑΛΙΟΣ (1926-2017)

Η προσωποποίηση της ανθρώπινης ευγένειας

του Αριστείδη Ζαννίκου πρώην Δημάρχου Ομηρούπολης

Περισσότερα
28.12
Χιακος Λαος,  “ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ” του Αριστείδη Ζαννίκου

Την, ως άνω, λαϊκή ρήση μου θύμισε ευρυμαθής φίλος προ ημερών κατά τη διάρκεια κάποιας συζήτησης. Θέμα της (μεταξύ άλλων), η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος στους νησιώτες (όχι βέβαια σε όλους) ως δήθεν αντιστάθμισμα της διαρκούς ζημιάς που θα υφιστάμεθα στο εξής όλοι (έχοντες και μη έχοντες), από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.που ισχύουν επί χρόνια στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερα
18.12
Χιακος Λαος, ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΙΠΟΥΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ “ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”  του Αριστείδη Ζαννίκου

Ανέκαθεν υπήρχαν φόβοι ότι, η συνεχής ακτινοβολία που εκπέμπουν οι, κάθε λογής κεραίες (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών,κινητής τηλεφωνίας),καθώς και οι μετασχηματιστές και τα δίκτυα (κυρίως υψηλής τάσης) της ΔΕΗ, πιθανά βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου. 

Περισσότερα
12.12
Χιακος Λαος,   Αρ. Ζαννίκος: Οι μούντζες του Άκη στο ΠΑΣΟΚ

Η ιστορία (με λίγο αλατοπίπερο), είναι αληθινή. Βέβαια, δεν αναφέρεται στον Τσοχατζόπουλο. Το “Άκης” άλλωστε είναι υποκοριστικό του Γιώργου, του Γιάννη, του Νίκου, του Αντώνη, του Δημήτρη κ.ο.κ. Ο Άκης, (πιθανά συγγενής μας, φίλος, γείτονας ή απλά γνωστός), λίγο προτού ξεσπάσει η κρίση, βγήκε στη σύνταξη έχοντας γράψει συνολικά τριάντα επτά χρόνια υπηρεσίας. 

Περισσότερα
05.12
Χιακος Λαος, Αρ. Ζαννίκος: Aπο τις δυσκολίες του χθες στα αδιέξοδα του σήμερα

Πρόσφατη έρευνα του Ι.Ο.Β.Ε (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών, μεταξύ άλλων, διαπιστώνει ότι, ποσοστό 92% των Ελληνικών νοικοκυριών, θεωρεί απίθανο να μπορέσει να αποταμιεύσει το προσεχές έτος έστω και λίγα ευρώ.

Περισσότερα
24.11
Χιακος Λαος, Αρ. Ζαννίκος: Aλέξης Ο “Ελαφροχέρης”

Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου (Κατίνα Μάρκου Κυλαδίτου), ήταν φιλάσθενη. Έπασχε από βρογχικά. Γι' αυτό, κατά διαστήματα, περνούσε ενέσεις. Τότε, στην περιοχή μας, τρεις έβαζαν ενέσεις:

Περισσότερα
09.11
Α. Ζαννίκος: Η άποψή μου για τον Γιώργο Καμίνη

Τις Κυριακές 12 και 19 Νοεμβρίου, στη Χώρα μας συντελείται κάτι (πολιτικά) πολύ σημαντικό:

Περισσότερα
02.11
Χιακος Λαος, Α. Ζαννίκος: Όταν τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα

(η αριστεία ως “ρετσινιά” και η καριέρα ως “χολέρα”)

Περισσότερα
09.10
Χιακος Λαος, Αριστείδης Ζαννίκος: Γράμμα στον Πρωθυπουργό από τον μπάρμπα Ανέστη

Σεβαστέ μου Πρωθυπουργέ, σύντροφε Αλέξη.Τούτο το γράμμα σου το γράφω λιγάκι βιαστικά για δυό λόγους: Κατά πρώτον γιατί ήκουσα στις ειδήσεις ότι, σε λίγες μέρες, θα βρεθείς στην Αμερική για να τα πείτενε μούρη με μούρη με τον ασκημομούρη, τον αχώνευτο τον Τραμπ.

Περισσότερα
05.10
Χιακός Λαός, Αριστείδης Ζαννίκος: γιατί τρείς (και όχι ένας) Δήμοι στη Χίο;

Ανταποκρινόμενος στην, δια του τύπου, γενική πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου κ. Γιάννη Γεωργιάδη που έγινε εν όψει της σχετικής συζήτησης στο εν λόγω Σώμα (Τετάρτη 11-10-2017), καταθέτω εκ νέου δημόσια, αλλά και υπόψη του Δ.Σ. την (πάγια) άποψή μου ότι, το νησί μας, για λόγους ουσιαστικούς, λειτουργικούς και αποτελεσματικότητας, πρέπει να χωρισθεί σε τρεις Δήμους.

Περισσότερα